Τρίτη 14 Σεπτεμβρίου 2010

Ταξίδι στο Λονδίνο


Το ταξιδιωτικό γραφείο Bmi Travel οργανώνει ένα ταξίδι στο Λονδίνο. Το ταξίδι περιλαμβάνει αεροπορικά εισιτήρια μετ' επιστροφής, μεταφορές από και προς το αεροδρόμιο, 2 διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχείο της επιλογής σας, πρωινό σε καθημερινή βάση, υπηρεσίες ελληνόφωνου τοπικού αντιπροσώπου, ασφάλεια αστικής και επαγγελματικής ευθύνης.
Δεν περιλαμβάνονται οι φόροι αεροδρομίων και επίναυλοι καυσίμων, φιλοδωρήματα και αχθοφορικά.

Δείτε τιμές και αναχωρήσεις.

Το ταξίδι έχει διάρκεια 3 ημέρες και είναι διαθέσιμο έως 31/12.

Τρίτη 7 Σεπτεμβρίου 2010

Ταξίδι στο Λονδίνο

Το ταξιδιωτικό γραφείο Bmi Travel οργανώνει ένα ταξίδι στο Λονδίνο για 8 ημέρες.
Το ταξίδι περιλαμβάνει αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης σε ειδικό ναύλο με απευθείας πτήσεις της Ολυμπιακής Αεροπορίας, της Aegean Airlines και της British Airways, 7 διανυκτερεύσεις στο ξενοδοχείο Holiday Inn 4*, αγγλικό πρωινό, δείπνο καθημερινά στο ξενοδοχείο, μεταφορές από και προς το αεροδρόμιο, ξενάγηση πόλης και βρετανικού μουσείου, εκδρομή στην πόλη του Λονδίνου και στο κάστρο Γουίντσορ, ασφάλεια αστικής ευθύνης tour operator και ταξιδιωτική ασφάλεια Generali, έμπειροι αρχηγοί και τοπικοί συνεργάτες του γραφείου μας.

Δεν περιλαμβάνει φόρους αεροδρομίων και επίναυλους καυσίμων 130 ευρώ, φιλοδωρήματα και αχθοφορικά, ποτά αναψυκτικά και γεύματα, είσοδοι σε μουσεία, κάστρα και συναφείς χώρους, και ότι άλλο δεν περιλαμβάνεται στο ακόλουθο πρόγραμμα.

1η Ημέρα: Αθήνα - Λονδίνο
Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και αναχώρηση για την πρωτεύουσα της Αγγλίας. Άφιξη στο Λονδίνο και μεταφορά στο ξενοδοχείο μας. Τακτοποίηση στα δωμάτια και χρόνος ελεύθερος για χαλάρωση και ξεκούραση στις εγκαταστάσεις του ξενοδοχείου μας. Δείπνο και διανυκτέρευση.

2η Ημέρα: Λονδίνο (ξενάγηση πόλης και επίσκεψη Βρετανικού Μουσείου)
Μετά το πρόγευμα θα αναχωρήσουμε για τη ξενάγησή μας στη Βρετανική πρωτεύουσα. Ο ελληνόφωνος ξεναγός μας θα μας οδηγήσει στα σημαντικότερα αξιοθέατα του Λονδίνου περνώντας από το φημισμένο Χάϋντ Παρκ με τα ανάκτορα του Κένσινκτον , στην συνέχεια από την Μαρμπλ Αρτς ( μαρμάρινη αψίδα ) το μοναδικό μαρμάρινο μνημείο στο Λονδίνο, όπως και από την πλατεία Τραφάλγκαρ, τον ομφαλό του Λονδίνου, από όπου θα διακρίνουμε και τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ όπου και διαμένει η Βασίλισσα Ελισάβετ Β’. Συνεχίζουμε τη πανοραμική ξενάγηση περνώντας από το περίφημο κτίριο του Κοινοβουλίου που στεγάζει τη Βουλή των Κοινοτήτων και τη Βουλή των Λόρδων και φιλοξενεί το έμβλημα της πόλης, το Μπιγκ Μπεν. Μετά από μια ολιγόλεπτη στάση στον Πύργο του Λονδίνου, το σημείο και αξιοθέατο από όπου ξεκινάει η ιστορία μιας μεγάλης αυτοκρατορίας, θα συνεχίσουμε με το Σίτυ, το μέρος όπου χτυπάει η οικονομική καρδιά του Ηνωμένου Βασιλείου για να δούμε το Χρηματιστήριο, την Τράπεζα της Αγγλίας και τον Καθεδρικό ναό του Αγίου Παύλου, αριστούργημα του Κρίστοφερ Ρεν. Η ξενάγησή μας τελειώνει με την επίσκεψη στο Βρετανικό Μουσείο. Η Ελληνική πτέρυγα με τα περίφημα Μάρμαρα του Παρθενώνα θα αποτελέσουν τον λόγο της επίσκεψης μας. Μετά το τέλος της ξενάγησής θα αναχωρήσουμε για το ξενοδοχείο μας. Το απόγευμα μας είναι ελεύθερο. Δείπνο και διανυκτέρευση.

3η Ημέρα: Εκδρομή προαιρετική στην πανεπιστημιούπολη της Οξφόρδης και στο Στράτφορντ απόν Έιβον
Μετά το πρόγευμα θα αναχωρήσουμε για την ολοήμερη μας εκδρομή στην επαρχία της Αγγλίας. Θα επισκεφθούμε δυο σημαντικές πνευματικές πόλεις της Αγγλίας αλλά και όλου του κόσμου. Πρώτος σταθμός στην εκδρομή μας η περίφημη πανεπιστημιούπολη της Οξφόρδης. Εκεί θα έχουμε την ευκαιρία να θαυμάσουμε τα υπέροχα κτίρια των κολεγίων και να πάρουμε μια γεύση από τον τρόπο ζωής των φοιτητών στο δεύτερο πανεπιστήμιο του κόσμου. Στην συνέχεια θα ακολουθήσουμε μια γραφική διαδρομή στην επαρχία της Αγγλίας που θα μας οδηγήσει στην κωμόπολη του Στράτφορντ απόν Έιβον την γενέτειρα του Γουίλιαμ Σαίξπηρ, ενός από τους μεγαλύτερους δραματουργούς και θεατρικούς συγγραφείς. Εκεί θα έχουμε το χρόνο να γευματίσουμε σε κάποια παραδοσιακή παμπ με θέα τον ποταμό Έιβον αφού περιηγηθούμε πανοραμικά στα σημαντικότερα αξιοθέατα της όπως το Βασιλικό θέατρο του Σαίξπηρ, το γενέθλιο σπίτι του, το δημοτικό σχολείο που εκπαιδεύτηκε, το σπίτι της Χάρβαρντ και άλλα. Επιστροφή αργά το απόγευμα στο ξενοδοχείο. Δείπνο και διανυκτέρευση.

4η Ημέρα: Εκδρομή στην πόλη και στον Πύργο Γουίντσορ - προαιρετική κρουαζιέρα στον Τάμεση
Μετά το πρόγευμα θα αναχωρήσουμε για την εκδρομή μας στον Πύργο του Γουίντσορ. Εκεί θα έχουμε την ευκαιρία να θαυμάσουμε την κατοικία των Βασιλέων της Αγγλίας απ’ τον καιρό του Γουλιέλμου του Κατακτητή. Έκτασης πέντε στρεμμάτων ξετυλίγει τα επιβλητικά τείχη του πάνω σε ένα λοφίσκο που περιτριγυρίζεται με τάφρο. Θα επισκεφθούμε τα επίσημα διαμερίσματα και το κουκλόσπιτο της Βασίλισσας όπως και το παρεκκλήσι του Σαίντ – Τζώρτζις αφιερωμένο στον προστάτη άγιο του Τάγματος της Περικνημίδας. Μετά το τέλος της επίσκεψής μας θα έχουμε χρόνο να απολαύσουμε μια βόλτα στα δαιδαλώδη δρομάκια της όμορφης ομώνυμης πόλης Γουίνσδορ. Νωρίς το μεσημέρι επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Μετά το μεσημέρι προαιρετικά μπορείτε να συμμετέχετε στην εκδρομή - κρουαζιέρα στον ποταμό Τάμεση με επίσκεψη στην πόλη του Γκρίνουιτς. Θα αναχωρήσουμε από το ξενοδοχείο για την αποβάθρα του Εμπάνκμεντ και θα επιβιβασθούμε στο ποταμόπλοιο που μετά από 45 λεπτά ταξιδιού στα αξιοθέατα στις όχθες του Τάμεση θα φτάσουμε στο Γκρήνουιτς. Εκεί θα επισκεφθούμε το Αστεροσκοπείο του Γκρήνουιτς και αργά το απόγευμα επιστροφή στο ξενοδοχείο μας δια μέσου των καναλιών του Κανάρι Γουάρφ. Δείπνο και διανυκτέρευση.

5η Ημέρα: Εκδρομή προαιρετική στο Μπαθ και Στόουνχεντς
Μετά το πρόγευμα θα αναχωρήσουμε για την ημερήσια εκδρομή μας στο Μπαθ και Στόουνχεντς. Πρώτα θα επισκεφτούμε μια από τις πιο διάσημες αρχαιολογικές τοποθεσίες στην Ευρώπη, το Στόουνχεντς. Εκεί θα θαυμάσουμε τους γιγάντιους «τρίλιθους» που σχηματίζουν έναν μυστικιστικό, αινιγματικό και σαφώς συμβολικό κύκλο όπου από το 2.950 π.Χ. όπως οι ειδικοί υποστηρίζουν ότι θα μπορούσε να αποτελεί το κέντρο μιας αρχαίας διοικητικής , πολιτιστικής και κοινωνικής περιφέρειας. Μπορεί όμως να ήταν και ένα είδος αστεροσκοπείου όπου υπολόγιζαν τις εποχές. Θα συνεχίσουμε την εκδρομή μας με επίσκεψη στην κοσμική λουτρόπολη του Μπάθ, ένα πραγματικό κόσμημα Βρετανικής Γεωργιανής Αρχιτεκτονικής. Θα έχουμε τη ευκαιρία να ξεναγηθούμε στα σπουδαιότερα αξιοθέατα της πόλης όπως τα Ρωμαϊκά Λουτρά του 1ου αιώνα, τα πάρκα, τις κομψές πλατείες και το Ρόγιαλ Κρέσεντ, το απόγειο της γεωργιανής κομψότητας. Θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για γεύμα και βόλτες και αργά το απόγευμα θα επιστρέψουμε στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο και διανυκτέρευση.

6η Ημέρα: Εκδρομή προαιρετική στο Κάστρο Λιντς και στο Καντέρμπουρι
Μετά το πρόγευμα, θα αναχωρήσουμε για την ολοήμερη εκδρομή μας στο Κάστρο Λίντς και στο Καντέρμπουρι. Πρώτος σταθμός στην εκδρομή μας το νορμανδικό κάστρο του Λίντς. Ίσως το ωραιότερο του είδους του στην Αγγλία. Υψώνεται παραμυθένιο πάνω από τον ίδιο του τον αντικατοπτρισμό στη λίμνη που σχηματίζει ο ποταμός Λεν. Από το 1278 μέχρι την εποχή των Τιδόρ χρησίμευε ως βασιλική κατοικία, αγαπημένο του Ερρίκου Η’. Μετά το τέλος της επίσκεψής μας θα συνεχίσουμε για να γνωρίσουμε από κοντά τους «Θρύλους του Καντέρμπουρι». Επιβλητικά μεσαιωνικά τείχη περιβάλλουν την πόλη από τρεις πλευρές με γραφικά σοκάκια και σπίτια κτισμένα κυρίως από ξύλο. Βασιλιάς των Θησαυρών του Κάντερμπερι είναι ο Καθεδρικός του, Μητρόπολη της Εκκλησίας της Αγγλίας και έδρα του πρώτου αρχιεπισκόπου της. Θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για γεύμα και βόλτες και αργά το απόγευμα θα επιστρέψουμε στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο και διανυκτέρευση.

7η Ημέρα: Ελεύθερη μέρα στο Λονδίνο
Μετά το πρόγευμα έχετε όλη την ημέρα στη διάθεσή σας να ανακαλύψετε τα αξιοθέατα και γωνιές της περίφημης αυτής μητρόπολης. Προτείνουμε να ξεκινήσετε την περιήγηση σας σε αξιοθέατα της πόλης όπως το περίφημο μουσείο των κέρινων ομοιωμάτων της Μαντάμ Τουσσό, το καλύτερο στο είδος του και το Οντιτόριουμ. Και όπως όλοι γνωρίζουμε εκδρομή στο Λονδίνο δεν νοείται χωρίς ψώνια. Η περίφημη Όξφορντ Στρητ με τα αμέτρητα πολυκαταστήματα της όπως το Σέλφριντζις, η Μποντ Στρητ με τους γνωστούς οίκους μόδας υψηλής ραπτικής και η Ρήτζεντ Στρητ με καταστήματα υψηλής ποιότητας αποτελούν αγοραστικό πόλο έλξης εκατομμυρίων επισκεπτών του Λονδίνου. Επίσης δεν πρέπει να λησμονήσουμε το πολυκατάστημα – αξιοθέατο Χάροντς στο Νάιτσμπριτζ. Μπορείτε πάλι να διαθέσετε το χρόνο σας σε επισκέψεις περίφημων Λονδρέζικων μουσείων όπως το μουσείο Φυσικής Ιστορίας, ένα από τα καλύτερα και φημισμένα του κόσμου και να αφιερώσετε και λίγο χρόνο στο μουσείο εικαστικών τεχνών της Βικτωρίας και Αλβέρτου που βρίσκεται ακριβώς δίπλα. Εξίσου σημαντικό θεωρείται και το μουσείο επιστημών που συναρπάζει κάθε μικρό και μεγάλο επισκέπτη. Το απόγευμα μπορείτε να επισκεφθείτε το περίφημο «μάτι» του Λονδίνου και να απολαύσετε την καλύτερη θέα της πόλης μέχρι και 40χλμ. απόσταση από τα 135 μέτρα ύψος της ρόδας. Δείπνο και διανυκτέρευση.

8η Ημέρα: Λονδίνο - Ελλάδα
Μετά το πρόγευμα θα αναχωρήσουμε για το αεροδρόμιο του Λονδίνου και πτήση επιστροφής για την Ελλάδα. Άφιξη στο αεροδρόμιο με τις καλύτερες εντυπώσεις από την εκδρομή μας.